آموزش گوگل آنالیتیکس + نحوه راه اندازی آن
Google Analytics یا همان گوگل آنالیز به شما کمک میکند به اطلاعات زیادی درباره بازدید کنندگان سایت خود دسترسی پیدا کنید. برای این که بتوانید با این ابزار کار کنید، باید نحوه راه اندازی Google Analytics را بدانید. پس با ما در مقاله آموزش گوگل آنالیتیکس همراه باشید.
دانستن چگونگی آموزش راه اندازی Google Analytics اولین قدم برای درک موارد زیر است:
بازدید کنندگان سایت شما چه کسانی هستند؟ آنها میخواهند از کسب و کار شما چه محتوایی ببینند؟ رفتار آنها هنگام مرور سایت شما چگونه است؟در پاسخ به این سوالات باید شما آموزش گوگل آنالیتیکس را باید یاد بگیرید. ابزار Google Analytics کاملاً رایگان است و پس از اجرای آن، گوگل آنالیز به شما امکان میدهد، اهداف ترافیکی کسب و کار خود را ردیابی و اندازه گیری کنید و میزان بازگشت سرمایه وب و رسانه های اجتماعی خود را اثبات کنید.
با این حال، راه اندازی Google Analytics (به عبارت ملایم) ممکن است دشوار باشد. خوشبختانه ما در این مقاله راهنمای گام به گام آموزش گوگل آنالیتیکس را به شما آموزش میدهیم، که به راحتی و بدون دردسر Google Analytics را راه اندازی کنند.
قبل از آموزش گوگل آنالیتیکس ببینیم برای چه کاری به این ابزار احتیاج داریم:
چرا به ابزار Google Analytics نیاز دارید؟
Google Analytics ابزاری قدرتمند است که اطلاعات ضروری در مورد سایت و بازدید کنندگان شما را فراهم میکند. بیش از 56 درصد از کل سایتها از Google Analytics استفاده میکنند و همچنین یکی از محبوب ترین ابزارها برای بازاریابان دیجیتال است و دلیل خوبی هم دارد.
این ابزار به شما امکان میدهد به اطلاعات زیادی در مورد بازدید کنندگان سایت خود دسترسی پیدا کنید، در نتیجه ابزار Google Analytics در سئو سایت، تأثیر گذار است.
در اینجا فقط چندتا از مزایای استفاده از ابزار Google Analytics آورده شده است:
میزان بازدید سایت شما به طور کلی بیشتر میشود. سایتهایی که توسط شما بازدید شده است. ترافیک صفحه فردی اطلاعات جمعیتی بازدید کنندگان (به عنوان مثال محل زندگی آنها)فرقی نمیکند که شما یک فریلنسر با یک وبلاگ متواضع هستید یا یک شرکت بزرگ با یک سایت گسترده هستید. هرکسی میتواند از اطلاعات موجود در ابزار Google Analytics بهره مند شود.
اکنون که میدانید چقدر این ابزار عالی است، بیایید دقیقاً نحوه تنظیم و آموزش راه اندازی Google Analytics برای سایت خود را بررسی کنیم.
راه اندازی Google Analytics میتواند مشکل باشد. با این حال، پس از راه اندازی Google Analytics، خیلی سریع میتوانید اطلاعات ارزشمندی کسب کنید. با ما همراه باشید تا به صورت جامع آموزش گوگل آنالیتیکس را به شما بیاموزیم.
آموزش گوگل آنالیتیکسقبل از شروع مراحل آموزش گوگل آنالیتیکس، ابتدا شما باید یک حساب Gmail در صفحه گوگل ایجاد کرده باشید. پس از ایجاد آن، میتوانید مراحل آموزش گوگل آنالیتیکس، که در زیر گفته شده است را، انجام دهید.
برای راه اندازی Google Analytics، به سادگی باید این مراحل را دنبال کنید:
مرحله 1: Google Tag Manager را تنظیم کنید. مرحله 2: حساب Google Analytics ایجاد کنید. مرحله 3: برچسب تجزیه و تحلیل را با Google Tag Manager تنظیم کنید. مرحله 4: اهداف را تنظیم کنید. مرحله 5: لینک به کنسول جستجوی Googleحال میخواهیم، گام به گام به شما آموزش گوگل آنالیتیکس را ارائه دهیم، پس در ادامه همراه ما باشید:
مرحله 1: Google Tag Manager را تنظیم کنید.Google Tag Manager یک سیستم مدیریت برچسب رایگان از طرف Google است.
روش کار برای راه اندازی Google Analytics ساده است. Google Tag Manager تمام داده های سایت شما را میگیرد و آنها را به سیستم عاملهای دیگر مانند: Facebook Analytics و Google Analytics میفرستد.
بیایید بگوییم به فرض مثال، شما میخواهید ردیابی کنید که چند نفر روی لینک PDF (قابل بارگیری)، کلیک کرده اند. بدون Google Tag Manager، برای انجام این کار باید وارد شوید و به صورت دستی تمام لینکهای بارگیری را تغییر دهید. با این حال، اگر Google Tag Manager دارید، میتوانید برای پیگیری بارگیریها، یک برچسب جدید به Tagخود اضافه کنید.
ابتدا باید در داشبورد Google Tag Manager یک حساب کاربری ایجاد کنید.
نام حساب را وارد کرده و ادامه را کلیک کنید.
به گفته گوگل، سپس یک کانتینر راه اندازی میکنید که در واقع یک سطل است که شامل همه “ماکروها، قوانین و برچسبها” برای سایت شما است.
به کانتینر خود یک نام توصیفی دهید و نوع محتوایی را که با آن مرتبط میشود (وب، iOS، Android یا AMP) انتخاب کنید.
پس از انجام این کار، روی ایجاد کلیک کنید، شرایط خدمات را مرور کنید و با این شرایط موافقت کنید. سپس قطعه کد نصب کانتینر به شما داده میشود.
این قطعه کدی است که شما برای مدیریت برچسبهای خود به قسمت آخر سایت خود میچسبانید. برای انجام این کار، دو قطعه کد را در هر صفحه از سایت خود کپی و جایگذاری کنید. همانطور که در دستورالعملها آمده است، شما به اولین مورد در هدر و دومی، بعد از باز شدن بدنه نیاز دارید.
اگر از وردپرس استفاده میکنید، میتوانید با قرار دادن دو قطعه کد در قالب وردپرس خود به راحتی این کار را انجام دهید.
ابتدا به آدرس Localhost سایت وردپرسی خود وارد شوید. مانند شکل زیر، به ترتیب مراحل زیر را انجام دهید:
بر روی افزونه ها کلیک کنید. بر روی افزودن کلیک کنید.حال افزونه Insert Headers and Footrs را در مانند شکل 1 که در تصویر زیر مشاهده میکنید جستجو کنید، سپس مانند شکل 2 در تصویر زیر آن را نصب و فعال نمایید.
پس از فعال سازی این افزونه در داشبورد وردپرس، به قسمت تنطیمات (1) رفته، سپس Insert Headers and Footrs (2) را کلیک کنید.
سپس صفحه زیر برای شما نشان داده میشود، که شما میتوانید کد مربوط به
پس از انجام این کار بر روی Save کلیک کنید، تا تغییرات اعمال شود، سپس میتوانید به مرحله 2 بروید.
مرحله 2: ابزار Google Analytics را تنظیم کنیدشما میخواهید مانند Google Tag Manager با ثبت نام در صفحه GA یک حساب Google Analytics ایجاد کنید. برای انجام این کار مانند تصویر زیر:
برای ایجاد حساب کاربری (Sign in to Analytics) کلیک کنید.
حساب، نام سایت خود و همچنین آدرس اینترنتی سایت را وارد کنید. حتماً دسته صنعت (منظور حوزه فعالیت سایت است.) سایت خود و منطقه زمانی را که میخواهید گزارش در آن باشد، انتخاب کنید.
پس از انجام این کارها، شرایط و خدمات را بپذیرید تا شناسه پیگیری خود را دریافت کنید.
شناسه ردیابی رشته ای از اعداد است که به ابزار Google Analytics میگوید، داده های تجزیه و تحلیل را برای شما ارسال کند. این عددی است که شبیه UA-000000-1 است. اولین مجموعه اعداد (000000) شماره حساب شخصی شما و قسمت دوم، شماره املاک مرتبط با حساب شما است.
این مختص سایت و داده های شخصی شما است، بنابراین شناسه ردیابی را با کسی به صورت عمومی به اشتراک نگذارید. پس از داشتن شناسه ردیابی، زمان آن فرا رسیده است که به مرحله بعدی بروید.
مرحله 3: برچسب تجزیه و تحلیل را با مدیر Google Tag تنظیم کنیداکنون یاد خواهید گرفت که چگونه برچسبهای ردیابی خاص ابزار Google Analytics را برای سایت خود تنظیم کنید.
به داشبورد Google Tag Manager خود بروید و روی دکمه افزودن برچسب جدید کلیک کنید.
به صفحه ای منتقل خواهید شد که میتوانید برچسب سایت جدید خود را ایجاد کنید، خواهید دید که میتوانید دو قسمت از برچسب خود را سفارشی کنید:
پیکربندی داده های جمع آوری شده توسط برچسب، که به کجا میروند. راه اندازی کردن، میخواهید چه نوع داده ای را جمع آوری کنید.حال در ادامه آموزش گوگل آنالیتیکس، راه اندازی جمع آوری داده ها را به شما خواهیم گفت. برای انتخاب نوع برچسبی که میخواهید ایجاد کنید، روی دکمه “Tag Configuration” کلیک کنید.
برای ایجاد برچسب برای Google Analytics، گزینه ی “Universal Analytics” را انتخاب کنید.
با کلیک بر روی آن، میتوانید نوع داده ای را که میخواهید ردیابی کنید، انتخاب کنید. این کار را انجام دهید و سپس به «تنظیمات Google Analytics» بروید و از فهرست کشویی « New Variable » را انتخاب کنید.
سپس به یک پنجره جدید منتقل میشوید که در آن میتوانید شناسه ردیابی Google Analytics خود را وارد کنید. با این کار داده های سایت شما مستقیماً به Google Analytics ارسال میشود که بعداً قادر به دیدن آن خواهید بود.
پس از انجام این کار، به بخش “راه اندازی” بروید تا داده هایی را که میخواهید به Google Analytics ارسال کنید، انتخاب کنید. روی دکمه Triggering کلیک کنید تا به صفحه “Choose a trigge” ارسال شود. از اینجا، روی همه صفحات کلیک کنید تا داده از تمام صفحات وب شما ارسال شود.
وقتی انجام این کارها تمام شد، برچسب جدید شما که تنظیم شده، باید چیزی شبیه به تصویر زیر باشد:
اکنون به سادگی بر روی Save کلیک کنید.
مرحله 4: نحوه تنظیم کردن اهدافاگرچه شما احتمالاً شاخصهای اصلی عملکرد را برای سایت و تجارت خود میدانید، اما Google Analytics نمیداند، به همین دلیل شما باید به گوگل بگویید موفقیت سایت شما چگونه است. برای انجام این کار، باید اهداف خود را در داشبورد ابزار Google Analytics خود تعیین کنید.
با کلیک بر روی دکمه مدیر در گوشه پایین سمت چپ شروع کنید.
پس از انجام این کار، به پنجره ی دیگری فرستاده میشوید که در آن میتوانید دکمه “اهداف” را پیدا کنید.
روی آن دکمه کلیک کنید و سپس به داشبورد “اهداف” هدایت میشوید و در آنجا میتوانید هدف جدیدی ایجاد کنید.
از اینجا میتوانید الگوهای مختلف هدف را جستجو کنید، تا ببینید آیا یکی با هدف مورد نظر شما مطابقت دارد یا خیر. همچنین باید نوع هدفی را که میخواهید، انتخاب کنید. آنها عبارتند از:
مقصد: به عنوان مثال اگر هدف شما دستیابی کاربر به یک صفحه وب بود. مدت زمان: به عنوان مثال اگر هدف شما این بود که کاربران زمان مشخصی را در سایت شما بگذرانند. صفحات / صفحه ها در هر جلسه: به عنوان مثال اگر هدف شما این بوده است که کاربران به تعداد مشخصی از صفحات بروند. رویداد: به عنوان مثال اگر هدف شما این بوده است که کاربران بخواهند ویدیویی را پخش کنند یا روی لینک، کلیک کنند.از آنجا، میتوانید اهداف خود را دقیق تر کنید، مانند انتخاب مدت زمانی که کاربران باید در سایت شما بگذرانند تا موفقیت آن را در نظر بگیرند. پس از پایان کار، هدف را ذخیره کنید و Google Analytics شروع به ردیابی آن برای شما میکند.
بخاطر بسپارید، داده های متنوعی وجود دارد که میتوانید با استفاده از Google Tag Manager و Google Analytics ردیابی کنید. گم شدن در تمام معیارهایی که میتوانید ردیابی کنید آسان است. توصیه ما این است که با معیارهایی که بیشترین اهمیت را برای شما دارند را، شروع کنید.
مرحله 5: لینک به کنسول جستجوی Googleکنسول جستجوی گوگل ابزاری قدرتمند برای کمک به بازاریابان و مدیران سایتها برای دستیابی به معیارها و داده های جستجوی بی نظیر است. با استفاده از ابزار کنسول جستجوی گوگل شما میتوانید:
میزان خزیدن جستجو در سایت خود را بررسی کنید. وقتی Google سایت شما را آنالیز میکند، ببینید. ببینید چه صفحات داخلی و خارجی به سایت شما لینک دارند. به جستجوی کلمات کلیدی که در نتایج موتور جستجو رتبه بندی میکنید، نگاه کنید.برای تنظیم آن، روی نماد چرخ دنده در گوشه پایین سمت چپ داشبورد اصلی کلیک کنید.
سپس در ستون وسط بر روی Properties Settings کلیک کنید.
به پایین بروید و بر روی Adjust search console کلیک کنید.
در اینجا شما میتوانید روند افزودن سایت خود به Google Search Console را شروع کنید. زمانی که تصویر زیر به شما نشان داده شد، روی دکمه Add a site to Search Console کلیک کنید.
از اینجا، میتوانید یک سایت جدید به Google Search Console اضافه کنید. نام سایت خود را وارد کرده و روی Add کلیک کنید.
برای افزودن کد HTML به سایت خود، دستورالعملها را دنبال کنید. پس از اتمام این کار، روی “ذخیره” کلیک کنید و باید به Google Analytics برگردید.
داده های شما فوراً نشان داده نمیشوند، بنابراین بعداً برای دیدن اطلاعات کنسول جستجوی Google خود حتماً دوباره بررسی کنید.
در ادامه آموزش گوگل آنالیتیکس، این که بعد از تنظیم و راه اندازی Google Analytics چه کاری باید انجام دهید را به شما میگوییم.
اکنون، تعداد زیادی از عوامل مختلف وجود دارد که میتوانید با ابزار Google Analytics انجام دهید. دنیای تجزیه و تحلیل داده ها و بازاریابی وب به معنای واقعی کلمه در دسترس شما قرار دارد.
تکنیکهای استفاده از گوگل آنالینیکس، که باید آنها را بدانیم:
به تیم خود اجازه دسترسی دهیداگر با یک تیم کار میکنید، مجوزهایی را بدهید تا مطمئن شوید افراد دیگر میتوانند به داده های Google Analytics دسترسی پیدا کنند.
برای افزودن کاربران، به سادگی باید این شش مرحله را از Google دنبال کنید:
برای رفتن به داشبورد Admin، روی نماد چرخ دنده در گوشه پایین سمت چپ کلیک کنید. در ستون اول، بر روی دکمه مدیریت کاربر کلیک کنید. روی افزودن کاربران جدید کلیک کنید. آدرس ایمیل را برای حساب Google کاربر وارد کنید. مجوزهایی را که میخواهید به آنها اعطا کنید، انتخاب کنید. افزودن را کلیک کنید.اکنون باید بتوانید به دیگران اجازه دسترسی به داده های Google Analytics کسب و کار خود را بدهید.
Google Ads را با Google Analytics لینک دهیداگر شغل شما و سایت شما از Google Ads استفاده میکند، اکنون میتوانید آن را به حساب Google Analytics خود لینک دهید، تا بتوانید “چرخه کامل مشتری، از نحوه تعامل آنها با بازاریاب شما (به عنوان مثال مشاهده نمایش تبلیغات، کلیک روی تبلیغات)” را ببینید.
برای لینک دادن این دو حساب، هفت مرحله زیر را دنبال کنید:
برای رفتن به داشبورد Admin، روی نماد چرخ دنده در گوشه پایین سمت چپ کلیک کنید. در ستون “دارایی”، روی لینک Google Ads کلیک کنید. روی New Link Group کلیک کنید. روی حسابهای Google Ads که میخواهید با Google Analytics لینک دهید، کلیک کنید. ادامه را کلیک کنید. اطمینان حاصل کنید که لینک برای هر صفحه ای که میخواهید داده های Google Ads را مشاهده کنید، روشن است. روی لینکهای حسابها کلیک کنید.با لینک حسابهای خود، دسترسی بیشتری به اطلاعاتی که برای تعیین میزان بازگشت سرمایه کمپین تبلیغاتی خود نیاز دارید، خواهید داشت.
نماها را تنظیم کنید.Google Analytics به شما امکان میدهد گزارشات خود را تنظیم کنید، بنابراین فقط داده ها و معیارهایی را که از طریق “بازدیدها” برای شما مهم هستند، مشاهده کنید.
به طور پیش فرض، ابزار Google Analytics به شما نمای تصفیه نشده از هر سایت در حساب خود را میدهد. این بدان معناست که اگر مثلاً سه سایت مرتبط با Google Analytics داشته باشید، همه ی آنها به یک ویژگی ارسال میشوند که داده ها در آن جمع شده است.
با این حال، میتوانید آن را تنظیم کنید تا فقط داده هایی را که میخواهید مشاهده کنید، دریافت کنید.
به عنوان مثال، میتوانید نمایی داشته باشید که به شما کمک کند فقط ترافیک جستجوی با کیفیت را مشاهده کنید، یا شاید میخواهید فقط ترافیک شبکه های اجتماعی را ببینید، یا میخواهید تبدیلات را از بازار هدف خود مشاهده کنید. همه از طریق نماها قابل انجام است.
برای افزودن نمای جدید، مراحل زیر را دنبال کنید:
برای رفتن به داشبورد Admin، روی چرخ دنده در گوشه پایین سمت چپ کلیک کنید. در ستون “View”، روی ایجاد نمای جدید کلیک کنید. “سایت” یا “برنامه” را انتخاب کنید. برای نمای مورد توصیف آنچه برای آن فیلتر میشود، نامی وارد کنید. “منطقه زمانی گزارشگری” را انتخاب کنید. روی ایجاد نما کلیک کنید.هنگامی که نمای خود را ایجاد کردید، میتوانید تنظیمات نما را ویرایش کنید، تا دقیقاً همان چیزی را که میخواهید ببینید فیلتر شود.
نتیجه گیری
ابزار Google Analytics برای هر بازاریاب دیجیتال ضروری است. این به شما کمک میکند تا عملکرد سایت خود را، همراه با تمام کمپینهای بازاریابی دیجیتال خود ردیابی کنید.
با آموزش گوگل آنالیتیکس امیدواریم شما هم شروع به راه اندازی Google Analytics برای سایت خود، کنید.
منابع
hootsuite
makewebbetter
firstsiteguide